miercuri, 10 iunie 2009

'095 Sportsman Girl' / NAG#3



Draft One Galeria de proiecte

prezinta

in cadrul Noptii albe a galeriilor #3

'095 Sportsman Girl'
de Malina Ionescu

12 - 28 iunie 2009

Vernisaj 12 iunie 2009, ora 23:59

Prin seria de fotografii 095 Sportsman Girl, Malina Ionescu propune un nou punct de vedere, aparent inselator, de a depasi limitele vizualului si ale vizualizarii, limite atat de specifice culturii postpop periferice. Diferenta dintre obiectul privit si continutul sau moral/contextual/spiritual este foarte sensibila si necesita o nevoie sincera de a privi, fara prejudecata ambalajului.
Malina Ionescu ofera o optica diferita - concentrata asupra a ceea ce suntem obisnuiti sa catalogăm drept imagine popcult. Desi aceasta serie poate fi interpretata ca fiind agresiva si ironica, autoarea ne invita sa privim dincolo de aparente, dincolo de primul invelis – carnal – al vizualitatii. Sa privim dincolo de imbracaminte, rasa, gen sau varsta si sa reusim sa surprindem frumusetea fragila din spatele acestor straturi generatoare de prejudecati.
Povestea nu este complicata: o vizita in exoticul sat prahovean Ciupelnita poate crea premisele unui astfel de proiect. Un artist-explorator aterizat la sarbatoarea data in cinstea unui batran lautar. Un aparat de fotografiat si zeci de perechi de ochi de copii, dornici sa apara “in poza”. Curiozitate sincera, nemascata inca de magia fandoselii si a culturii de Hi5. Inocenta si zambete triumfatoare, toate adunate in seria de portrete 095 Sportsman Girl.


Simona Vilau, curator

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu